”Harford har en generös syn på vad som kan kallas för ’oreda’. Han skriver att ’många av de framgångar vi beundrar ofta bygger på röriga grunder’ och understryker vikten av improvisation framför plan.”

ANNONS

Bloomberg Businessweeks Rebecca Greenfield, som stolt erkänner att hon själv har ett rörigt skrivbord, har läst Tom Harfords nya bok ’Messy: The Power of Disorder to Transform Our Lives’. Succéförfattaren, som skrev bästsäljaren ’The Undercover Economist’ 2005, ger en tröst åt alla oss som inte orkar ta tag i städningen eller inte tycker oss ha tid att organisera pappersbuntarna.

Sanningen är att ordning i sig självt inte är en förutsättning för att lyckas i karriären och i livet, menar Tom Harford. Att ha koll på grejerna är inte dåligt heller för den delen men författaren drar paralleller till några av historiens största tänkare och belyser att dessa lyckades med storverk trots sin till synes röriga tillvaro. Både Albert Einstein och Alexander Fleming ”var sluskar”, konstaterar Rebecca Greenfield, men lyckades trots det kläcka både relativitetsteorin och penicillinet.

Det viktigaste är att du trivs i den reda eller oreda du skapat, blir Tom Harfords slutsats. Läs mer via länken nedan.

ANNONS
ANNONS

LÄS VIDARE: If You Want to Be a Slob, Be a Slob [Bloomberg] >