Dagens PS

Valutaguruns attack: ”En skojare och diktator”

George Soros spår en dyster framtid för USA:s ekonomi tack vare Donald Trump
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 20 jan. 2017Publicerad: 20 jan. 2017

”Jag har beskrivit honom som en skojare, bedragare och bondfångare. Och en möjlig diktator. Men han är bara en möjlig diktator. Trump skulle vara en diktator om han kunde komma undan med det. Men det kommer han inte att klara.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ja, det är ord och inga visor när George Soros, valutaspekulant och mångmiljardär, öppnar munnen om Trump under en middag på World Economic Forum i schweiziska Davos. Bara några timmar före ”The Donalds” installation i Vita Huset avlossar han årtiondets sågning under tillställningen med inbjudna gäster och journalister, rapporterar SvD Näringsliv.

George Soros är övertygad om att Donald Trump kommer att misslyckas som president av flera anledningar. För det första kommer republikanen få det svårt i både kongressen och konstitutionen, spår han. För det andra för att han själv inte var beredd på att vinna och först nu funderar på vad han ska åstadkomma, menar finansgurun.

Men det kanske mest oroande, menar Soros, är Trumps ekonomiska poltik. Visst jublar Wall Street nu efter löften om avregleringar och sänkta skatter. Men det är bara början.

”Deras dröm har gått i uppfyllelse. Men samtidigt är osäkerheten i dag på topp. Osäkerhet är långsiktiga investeringars stora fiende. Så jag tror inte att marknaderna kommer att klara sig väl”, säger han enligt Svenskan och varnar för att Trumps ”handelskrig” kommer att skapa splittring och interna strider inom USA samtidigt som det krattar manegen för Kina att förre ännu större dominans i världsekonomin.

”Man kan inte ha ett handelskrig och välfungerande ekonomiskt system.”

MISSA INTE: Soros gamblade INTE på brexit  >

LÄS ÄVEN: Trump eldar på världsekonomin  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS