ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Uppgift: Anrika svenska klädkedjor ska säljas ut

Uppdaterad: 05 feb. 2018Publicerad: 05 feb. 2018
De tre svenska klädmärkena Oscar Jacobson (bilden)
De tre svenska klädmärkena Oscar Jacobson (bilden)

De tre svenska klädmärkena Oscar Jacobson, Didriksons samt Peak Performance uppges vara på väg att bli till salu samtidigt.

ANNONS
ANNONS

Det rapporterar Dagens Industri med hänvisning till källor.

Tidningen skriver att försäljningsprocesserna drar igång i en tid då klädbranschen noterat stora utmaningar, däribland omställningen till e-handel.

Klädmärket Boomerang lyfts fram som ett exempel då företaget försattes i konkurs i början av året. Även klädkedjan Indiska genomgår en rekonstruktion.

Oscar Jacobson som ägs av riskkapitalbolaget Valedo omsatte under 2017 drygt 300 miljoner kronor med ett rörelseresultat före avskrivningar på cirka 35 miljoner kronor. Valedo gjorde redan för tre år sedan ett försök att sälja Oscar Jacobson.

Det norska riskkapitalbolaget Herkules uppges göra sig redo för att sälja Didriksons som sålt funktionskläder sedan 1913. För 2018 räknar bolaget med en försäljning på omkring 510 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning om 14 procent från försäljningen i 2017 och motsvarar en fördubbling från när Herkules köpte bolaget i början av 2014.

Slutligen flaggade Danska IC Group som äger Peak Performance i höstas för att Peak Performance kunde komma att säljas, och enligt källor till Dagens Industri kommer informationsmemorandum att skickas ut till förvärvsspekulanter.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här