För fjärde gången på mindre än en månad kraschade hemsidan på Swedbank och kunder kunde varken betala med kort, överföra pengar eller swisha.

ANNONS

På mindre än fyra veckor år har Swedbank enligt sajten Downdetector haft teknikhaverier fyra gånger.

Förutom i dag, 1 november, har Swedbank tampats med teknikproblem och kraschat – om vi bara tar de senaste haverierna i raden – till kundernas förtret 7 oktober, 14 oktober och 28 oktober.

Under morgonen och förmiddagen kom informationen ånyo att Swedbank har ”problem och störningar”.

För kunderna innebar det under flera timmar att de varken kunder göra ärenden på bankens hemsida eller betala med bankens kort eller swisha.

Drabbad kund: ”Man borde få ersättning”

Swedbanks sajt blev utslagen klockan 07.01 på måndagsmorgonen, enligt de indikationer som Downdetector fick, där arga kunder uttrycker sitt missnöje över teknikstrulet:

ANNONS
ANNONS

”Vad är de nu , tur man har ett extra kort i annan bank , inge ovanligt med swedbank”, skriver en kvinna i kommentarsfältet.

”Kunde inte köpa min månadsbiljett på skånetrafiken… kan inte logga in på mitt konto, överföra pengar eller ens swisha”, berättar ytterligare en drabbad Swedbankkund.

”Swedbank appen fungerar inte. Jag skulle betala bussen i JLT appen men det gick inte att betala. Så jag kunde inte åka med bussen och missar hela förmiddagen av min utbildning. Det är andra gången på kort tid så det är tekniskt fel med Swedbank. Man borde få någon ersättning för detta pga förlorad inkomst”, anser ytterligare en strandsatt kund i storbanken.

På Swedbanks hemsida möttes kunderna bland annat av beskedet ”Ett oväntat fel inträffade”.

”Vi har en störning som pågår just nu och arbetar så snabbt vi kan för att lösa det. Vi beklagar att det påverkar kunder”, sade Swedbanks presschef Unni Jerndal till Di.se.

Senare under förmiddagen uppgav Swedbank på Facebook att felet var åtgärdat.

ANNONS
ANNONS

Även Sparbankerna har haft driftstörningar och hemsida som legat nere under måndagsmorgonen.

Enligt SVT gick även Nordea ut och varnade för att deras kunder med Visa-kort kunder ha problem att göra sina köp. Även SEB ska ha haft problem med tekniska fel.

Läs även: FI avskriver Mar-utredning mot Swedbank [Dagens PS]