Trots att framför allt nya bolånekunder ratar Swedbank anser vd Jens Henriksson att banken ”ligger rätt i pris”. Inga billigare bolån är att vänta från banken.

ANNONS

Konkurrensen om bolånekunderna hårdnar, samtidigt som priserna på bostadsrätter och villor fortsätter skena.

I landet som helhet har bostadsrättspriserna ökat med 8 procent på ett år, på villor är prisuppgången 17 procent.

I Swedbanks nya kvartalsrapport är tappet på bolånemarknaden bankens största huvudvärk (utom möjligen penningtvättshärvan då).

Henriksson: ”Ligger rätt i pris”

Swedbanks ambition är att öka sin marknadsandel till 80 procent (!) på bolånemarknaden, uppger Svenska Dagbladet som undrar hur det ska gå till utan att banken sänker sina bolåneräntor, särskilt med tanke på att bara en tiondel av de nya bolånen tas i Swedbank.

”Vår bedömning är att vi ligger rätt i pris men det viktiga är att kunna möta kunden snabbt i den här rörliga marknaden”, säger Swedbanks vd Jens Henriksson till tidningen.

Swedbank är den största eller näst största bolåneaktören i Sverige, beroende på hur man räknar, enligt SvD som förklarar att nästan var femte bolånekrona har lånats i Swedbank, eller 18 procent av bolånen mer exakt.

Uppstickare lockar samtidigt bolånekunder med lägre räntor, allt medan Swedbank inte har några planer på att sänka räntorna.

ANNONS
ANNONS

Swedbank bedömer att det ”inte är en prisfråga”.

Swedbanks aktie har fått stryk på Stockholmsbörsen under tisdagen på nyheten om att banken tappat rejält med mark på bolånesidan.