Svenska miljonärer hackade: "Beklagligt"

Uppdaterad: 13 dec. 2018Publicerad: 13 dec. 2018
Den svenska filialen av Connoisseur Club
Den svenska filialen av Connoisseur Club

Namn- och adressuppgifter på vift efter dataintrånget på miljonärsklubben Connoisseur Club.

ANNONS
ANNONS

I ett pressmeddelande berättar miljonärsklubben, där bara personer med en deklarerad inkomst på minst 1,9 miljoner kronor får vara med, om det inträffade.

“Det är verkligen beklagligt att vi utsatts för detta. Tyvärr är medier i riskzonen för hackerattacker och vi har ett it-skyddssystem som är anpassat utifrån den premissen. Det är bekymmersamt att det ändå har gått att göra ett intrång, samtidigt som jag är glad att vi har haft ett system som larmat så att vi snabbt kunnat börja vidta åtgärder”, säger Erik Leander, ansvarig för personuppgifter på Connoisseur.

I en mejl till Dagens PS skriver även Erik Leander:

“Det är trist att vålla obehag för människor och viktigt att trots det vara kommunikativ i det.”

Enligt Connoisseur Club innehöll den drabbade databasen namn, adresser och födelsedata samt kontaktuppgifter till medlemmar, någon information om inkomst, kontouppgifter eller krypterade lösenord ska hackarna däremot inte ha kommit över.

Dataintrånget är både polisanmält och anmält till Datainspektionen enligt reglerna i GDPR.

Experter kallas nu in för att bringa klarhet i hur hackerattacken gått till, och vilka som ligger bakom den. Connoisseur Club lovar också att genomföra en fullständig it-utredning för att händelsen inte ska upprepas.

Medlemmarna i Connoisseur Club får Magasin Magasin Connoisseur, erbjudanden om lyxiga produkter och inbjudningar till olika event.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.