Tradingfirman spår vändning och ser oroligt på när börsen ångar på. ”Men man vet aldrig exakt när detta sker”.

ANNONS

S&P 500 ångar på uppåt och är nu inte långt från 3.000 när den handlas på 2.872, men CMC Markets varnar i sitt morgonbrev för att “sådana här rörelser bruka få ett abrupt slut men man vet aldrig exakt när detta sker”.

”Efter torsdagens tvekan studsade indexen upp rejält under fredagen och S&P 500 fortsätter att följa den paraboliska gröna linjen”, skriver spreadbettingfirman i en kommentar.

President Donald Trumps skattereform eldar på den amerikanska ekonomin och i fredags följde löften av nya medel till det amerikanska försvaret, vilket även det innebär nya stimulanser som kommer att öka den amerikanska statsskulden.

”Den svagare dollarn gör att amerikanska exportbolag får det lättare. Förra veckans uttalande från USA:s finansminister Mnuchin om det positiva med en svag dollar fick ECB:s Draghi att fälla sura kommentarer vid presskonferensen. Men oavsett vad de säger är dollar-tåget på väg neråt och det är fortfarande oklart vad som ska stoppa det. En svagare dollar ger ju relativt sett billigare USA-börs, vilket ger ytterligare bränsle på brasan”, avslutar de i morgonbrevet.

ANNONS
ANNONS

Det är Anders Elgemyr på Jarl Securities som står bakom CMC Markets morgonbrev.