”Det känns fantastiskt och lite overkligt”, säger svensken som snart gör sin sista dag på jobbet. Så här gick han till väga.

ANNONS

aktieinvest-sponsorbanner

Dagens Industri berättar historien om den anonyme svensken ”utdelningsseglaren” – som sedan tio år drivit den populära bloggen med samma namn – som nog får de flesta svenskar att bli avundsjuka. Tack vare hög spardisciplin och smarta aktieplaceringar kan han nu vid 40 års ålder gå i pension.

Den 1 januari gör han sin sista dag på jobbet samtidigt som de sammanlagda utdelningarna passerar 1-miljonspärren.

”Det känns fantastiskt och lite overkligt. Men jag håller det öppet, känner jag att jag vill jobba så kan jag göra det”, säger han till Di.

Hemligheterna är flera, berättar svensken som alltid velat vara anonym. 2008 började han köpa aktier för lönen och investeringsfilosofin vilade på den så kallade 4-procentregeln – att i framtiden kunna ta ut och leva på portföljens avkastning. Det har fått mannen att fokusera på börsens stora och stabila högutdelare som Sampo, Industrivärden och Castellum. På så sätt har han dock missat snabbväxarna på börsen, konstaterar han.

I år räknar utdelningsseglaren med 223.000 kronor i avkastning som tillsammans med pension och ”mindre sidoinkomster” ska räcka för att gå runt varje månad. Och för den som vill göra samma resa har han flera tips: spara aggressivt, håll nere kostnaderna och akta dig för sparkontot.

ANNONS
ANNONS

Och till sist:

”Börja investera i investmentbolag. Det är ett säkert sätt att investera och du får en bra spridning. Jag har själv flera investmentbolag i seglarportföljen”.