Det här har NI inte råd att missa.

ANNONS

aktieinvest-sponsorbanner

Börja lägga grunden till ett ekonomiskt välmående på ålderns höst.

Nu!

Det finns ingen anledning att vänta längre om du vill ha pensionen säkrad på äldre dar, konstaterar Dina Pengar i Expressen, som pratat med experter på området.

Någon ursäkt för att vänta med pensionssparandet existerar inte – skyll inte på att du är mitt uppe i karriären.

”De pengar du lägger när du är ung är de som växer mest och ger dig mest avkastning. Varje krona du lägger är oerhört värdefull och du behöver inte spara lika mycket i framtiden”, säger Sharon Lavie, familjeekonom på Ikanobanken, till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Hon radar upp värdefulla tips på hur du bygger upp en pensionsbuffert och till att börja med handlar det om att börja jobba tidigt – i ung ålder – och att arbeta länge, helst till efter 65 år.

Jobba vitt – inte svart, är också tipset, eftersom inkomst som beskattas ligger till grund för din pension, även om du är sommarvikarie eller extraknäcker under studierna.

Dela lika i familjelivet, välj arbetsgivare som ger dig tjänstepension, se till att skaffa efterlevandeskydd så att dina anhöriga – partner eller barn – får dina pensionspengar om du avlider, ha stenkoll på dina försäkringar – särskilt om du blir sjuk, bygg upp en sparbuffert i olika delar, där in går att pensionsspara.

Det här – bland annat – rekommenderar alltså Sharon Lavie, familjeekonom på Ikanobanken, dig som är ung i dag i Expressen.

Läs mer från PS Sparande nedan:

Åtta gånger pengarna med smart strategi [Aktieinvest Fonder] >

ANNONS
ANNONS

”Inga varningsflaggor” i lovande aktiedebut [DagensPS.se] >

Dagens tips: Här ska du klippa till [DagensPS.se] >

Tung myndighet larmar: Maximal risk för börsras [DagensPS.se] >

Bråttom att byta PPM-fonder [DagensPS.se] >