Kallar aktiemarknaden för ”uppskruvad”.

ANNONS

aktieinvest-sponsorbanner

Günther Mårder, tidigare vd för Aktiespararna, numera vd för intresseorganisationen Företagarna, har under hösten flyttat alltmer av sitt kapital från börsen, berättar han i Dagens Industri.

”Börsen är generellt rätt uppskruvad”, säger Mårder, som även har ett förflutet som sparekonom på Nordnet, till tidningen.

”Värderingarna vi ser på börsen just nu är de högsta jag har sett sedan slutet på 1900-talet”, säger Günther Mårder, som kommer i kontakt med många företrädare för onoterade bolag – det vill säga företag som står utanför börsen – i sin roll som vd för Företagarna.

Det är också där han nu investerar i hög utsträckning. Bland annat har Mårder blivit delägare i ett snickeri i Piteå, Lundqvist Trävaru, som enligt Di har en tagit position i branschen inom digitaliseringen.

ANNONS
ANNONS

Mårder är även delägare i Kunskapsgruppen, en startup i utbildningssektorn, framgår det.

Han säger i artikeln att investeringarna bygger på långsiktighet, eget engagemang och stort intresse.

Dock har han inte lämnat börsen helt utan har fortfarande sju innehav i portföljen, som han också är öppen med för att ingen intressekonflikt eller jävsituation ska uppstå till följd av hans vd-uppdrag för Företagarna.

Läs mer från PS Sparande nedan:

Rätt fondklapp kan spara tiotusentals kronor [Aktieinvest Fonder] >

Morningstar: Rallyfond är upp 1.600 procent [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

Sparare fnyser åt ny ISK-skatt [DagensPS.se] >

Ytterligare PPM-bolag stoppas efter kritik [DagensPS.se] >

Avanza: Teknikfonder lockar sparare [DagensPS.se] >