SvD Börsplus ser endast vissa skönhetsfläckar i 24SevenOffice. I dag är det sista teckningsdagen.

ANNONS

aktieinvest-sponsorbanner

Norska affärsystembolaget 24SevenOffice vill noteras på Aktietorget och idag den 6 december är sista teckningsdag för den som vill vara med i introduktionen. I bästa fall kan detta bli ett nytt Fortnox, även om 24SevenOffice här och nu varken kan mäta sig i tillväxt eller lönsamhet med det svenska succébolaget. Men norrmännen har tagit en stor del av hemmamarknaden med sina molntjänster vilket är klart lovande. Får man fäste även i Sverige kan aktien bli bra, trots en hög prislapp. Det skriver SvD Börsplus i en analys daterat den 6 december.

Börsplus hittar inga varningsflaggor i 24SevenOffice i sin granskningsmetod av nyintroduktioner med 24 möjliga varningsflaggor.

Teckningskursen är 6,50 kronor per aktie, vilket ger ett börsvärde på 350 miljoner kronor. Bolaget får en nettokassa på 30 miljoner kronor. Det ger en värdering, enterprise value i förhållande till försäljning på 4,1 gånger på rullande tolv månader.

”Det låter skyhögt men den typ av abonnemangsintäkter som bolaget har tenderar att värderas högt på börsen. Det ligger nära till hands att jämföra 24SevenOffice med Fortnox som värderas ännu högre”, skriver Börsplus.

ANNONS
ANNONS

Börsplus ser vissa skönhetsfläckar i 24SevenOffice, men sammantaget överväger de positiva inslagen och deras rekommendation blir att teckna nyintroduktionen. Börsplus ser i sitt huvudscenario en rimlig börskurs på 10 kronor år 2019, vilket ger en potential på 53 procent på två års sikt.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Läs mer från PS Sparande nedan:

Åtta gånger pengarna med smart strategi [Aktieinvest Fonder] >

Tung myndighet larmar: Maximal risk för börsras [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

Dagens tips: Här ska du klippa till [DagensPS.se] >

Spartips till alla 70-, 80- och 90-talister [DagensPS.se] >

Bråttom att byta PPM-fonder [DagensPS.se] >