Storaffär får spekulanter att jubla – och det lär aktieägarna garanterat också göra.

ANNONS

Svenska hälsobolaget Ellen lämnade ett glädjebesked på fredagsmorgonen: det First North-noterade företaget har via det nya dotterbolaget Ellen Asia knutit ett samarbetsavtal med den kinesiska distributören Humanwell för att sälja företagets intimprodukter i landet.

”Vi har under lång tid bedömt Kina som en intressant marknad. Förutsättningarna bedöms vara goda med en samarbetspartner som Humanwell”, säger ordförande Ingrid Atteryd Heiman (bilden) i en kommentar till Di.se.

Nyheten fick börsen att reagera med eufori och vid 11.00-tiden hade aktien tokrusat 103 procent.

En annan vinnare på fredagenbörsen är nykomlingen Dr.Sannas vars aktie rusade 17 procent under sin första handelsdag på NGM Nordic MTF. Bolaget säljer hälsovårdsprodukter som bland annat kosttillskott, böcker och hudvårdsprodukter både under det egna varumärket Dr Sannas samt som återförsäljare.

Dr Sannas nyemission inför noteringen övertecknades och bolaget tillfördes 3,6 miljoner kronor efter emissionskostnader. Teckningskursen var 18 kronor per aktie.

ANNONS
ANNONS

Aktien har hittills idag handlats till 20 kronor som lägst betalt och 24 kronor som högst betalt. Klockan 10.00 var senast betalt 21 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 17 procent jämfört med teckningskursen på 18 kronor. Hittills i dag har 10.623 aktier bytt ägare för drygt 233.000 kronor. Bolaget har 1,52 miljoner aktier utestående, inklusive onoterade A-aktier och börsvärdet är 32 miljoner kronor räknat på senast betalt.