Börsveckan ger köprekommendation för Bure och rådet teckna nyintroduktionen FlexQube.

ANNONS

aktieinvest-sponsorbanner

Kvartetten AllTele, Ratos, Recipharm och Insplanet får rådet avvakta. Tidningen behåller sin aktieportfölj oförändrad denna vecka.

Lilla FlexQube med flexibla vagnlösningar för industrin växlar upp. Bolaget genomför nu en nyintroduktion på First North för att expandera verksamheten och tidningen tror att det kan vara en bra resa att vara med på som aktieägare. Teckningskursen är 30 kronor per aktie.
Börsveckan rekommenderar teckna, med brasklappen att risken är hög.

AllTele byter skepnad. Med förvärvet av Telecom3 ser utsikterna ljusare ut. Trots det kan man inte bortse från att tillväxttakten är klen och marginalpressen påtaglig. Tidningen väljer att vara försiktiga och avvaktar med aktien.

Surdegen Ratos har verkligen haft det kämpigt på senare tid och med Magnus Agervald i spetsen som vd så väcks en del frågor om han är rätt person att vända skutan. Börsveckan är tveksamma till det och väljer att fortsätta avvakta med aktien.

Investmentbolaget Bure har däremot en bra balans mellan riskspridning och potential i sin aktieportfölj samtidigt som den är smal nog att sticka ut. Med bra tillväxtförutsättningar för portföljbolagen, hög substansrabatt och stark balansräkning landar tidningen i ett köpråd.

Kontraktstillverkaren inom läkemedel Recipharm har haft en svängig resa på börsen. Från stora förvärv och tillväxtfokus har bolaget nu problem i den svenska verksamheten och åtgärder för att höja lönsamheten står på agendan. Börsveckan ser ännu inget köpläge och väljer att fortsätta avvakta med aktien.

ANNONS
ANNONS

Det är oklart vilka konkurrensfördelar jämförelsesajten Insplanet har. Värderingen lockar inte och Insplanet saknar också finansiella mål trots flera år som noterat bolag. Tidningen väljer att behålla sin rekommendation avvakta för aktien.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire