Tidningen Börsveckan ger tre köpråd men uppmanar spekulanter att hålla sig borta från redan pressade Nepa.

Börsveckan analyserar främst norska laxodlingsbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Bakkafrost och Marine Harvest samt rådet avvakta för Lerøy Seafood, SalMar och Norway Royal Salmon. Avseende svenska bolag ger tidningen köpråd för Diadrom och rådet avvakta för Nepa, Tele2 och Lyko.

Bakkafrost är en av tidningens favoriter inom laxsektorn där vinsterna väntas stiga från en redan hög nivå fram till 2019. Bolaget investerar samtidigt i framtida tillväxt och vinstutsikterna ser goda ut framöver, bedömer Börsveckan och ger köpråd för aktien.

Marine Harvest är ett av världens största laxbolag. Finanserna är goda och direktavkastningen på över 8 procent lockar tidningen som lämnar köpråd för bolaget.

Börsveckan lockas däremot inte av trion Lerøy Seafood, SalMar och Norway Royal Salmon som alla tre får rådet avvakta.

Det lilla konsultbolaget Diadrom växer starkt tack vare en stark tillväxt på diagnostiktjänster inom fordonsbranschen där automatisering och elektrifiering är heta trender. Börsveckan tror att tillväxten kan hålla i sig och ger köpråd för aktien.

Undersökningsbolaget Nepa har mycket att bevisa efter ett tungt fjolår. Tidningen ser inget köpläge trots kursraset och väljer att avvakta med aktien.

ANNONS
ANNONS

Tele2 flyttar fram positionerna genom samgåendet men Com Hem, men affären fick ett svalt mottagande av marknaden. Börsveckan avvaktar med Tele2.

Nykomlingen Lyko har fått en bra start på First North. Hårvårds- och skönhetsbolaget är nu relativt högt värderat och tidningen ger rådet avvakta för aktien.