Börsveckan ger köpråd för Angler Gaming och Global Gaming i årets sista utgåva av tidningen som nu tar jul- och nyårsuppehåll i fyra veckor.

aktieinvest-sponsorbanner

Rådet avvakta lämnas för Lammhults, ICA, Ambea, Duroc och Electrolux. Börsveckan gör en förändring i sin portfölj där Avega säljs efter att Tietos bud går igenom. Spelbolaget Nordic Leisure köps in som ersättare i portföljen.

Börsveckan kommenterar Catena Medias kapitalmarknadsdag och senaste förvärv. Slutsatsen är att tidningen behåller sin positiva syn på bolaget.

Tidningen kommenterar även Transtemas vinstvarning. Bolaget åker på en resultsmäll på 30 miljoner kronor i fjärde kvartalet till följd av brister i projektredovisningen i ett av sina dotterbolag. Börsveckan väljer att behålla Transtema i sin portfölj.

Angler Gaming har livat upp Betssons gamla plattform och fått upp en bra fart i rörelsen. Informationsgivningen är dock svag, men värderingen är också låg. Tidningen ger köpråd med garderingen att risken är högre än i normalfallet.

ANNONS
ANNONS

Det nynoterade spelbolaget Global Gaming har hittat en nisch med mycket lovande tillväxtutsikter i den tuffa speloperatörsbranschen. Börsveckan ger köpråd för aktien.

Möbelföretaget Lammhults aktie har havererat på börsen efter en mycket svag rapport för det tredje kvartalet. Risken i bolaget har ökat med den tunga skuldsättningen. Tidningen ser ännu inget köpläge och väljer att avvakta med aktien.

ICA dominerar livsmedelsmarknaden i Sverige sett till marknadsandelar, men det finns fog för tillväxtutsikterna framöver med ökad konkurrens från fysiska lågprisaktörer och från e-handeln. Börsveckan avvaktar med aktien.

Omsorgsbolagen har generellt sett inte gett någon bra avkastning på börsen. Tidningen bedömer att Ambea är rimligt värderat och upprepar sitt råd avvakta för aktien.

Börsveckan är fortsatt avvaktande till Duroc trots goda tillväxtutsikter för det största dotterbolaget IFG. Orsaken är värderingen av bolaget. Rådet blir att avvakta.

Vitvarubolaget Electrolux höll nyligen kapitalmarknadsdag. Bolaget upprepade sina finansiella mål, vilket gav viss lättad för aktieägarna. Ambitionerna återspeglas dock redan i värderingen, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.