Börsveckan rekommenderar köp av Boule Diagnostics och Stille samt ger rådet avvakta för Scout Gaming, MAG Interactive, Kakel Max, Scandic Hotels och Irisity i den senaste utgåvan av tidningen.

Boule Diagnostics är högt värderat i absoluta tal, men i relation till bolagets tillväxt och intjäningspotential är värderingen attraktiv, anser Börsveckan som ger köpråd på tolv månaders sikt, även om det kommande kvartalet kan bli svagt.

Medicinteknikbolaget Stille fick köpråd av tidningen för 1,5 år sedan och aktien har gått bra sedan dess. Värderingen är låg och bolaget lämnar också utdelning. Börsveckan ger aktien förnyat köpråd.

Nykomlingen Scout Gaming har nästan fördubblats i värde sedan introduktionen på First North i december. Affärsmodellen är intressant, men nu är det upp till bevis för bolaget att försvara värderingen. Tidningen väljer att avvakta vid sidlinjen.

ANNONS
ANNONS

Mobilspel är en het bransch, men nykomlingen MAG Interactive har slaktats på First North efter sin första rapport som visade på lägre omsättning och problem inom ett färskt förvärv. Det är bäst att avvakta med aktien just nu, anser Börsveckan.

Kakel och klinkersbolaget Kakel Max på First North gjorde nyligen ett spännande och stort förvärv. Bolaget tjänar okej med pengar och har en intressant resa framöver, även om tidningen ger rådet avvakta idag.

Scandic Hotels pressas av en vikande hotellmarknad i Stockholm. Börsveckan väljer att avvakta med aktien trots kursraset efter bolagets vinstvarning.

Övervakningsbolaget Irisity ser intressant ut med en ny affärsmodell och strategi. Omvandlingen till mjukvarubolag och ökad satsning mot partnerbolag är rätt väg att gå,
men bolaget måste först bevisa sin affärsmodell, anser tidningen som ger rådet avvakta.