Aktiespararen ger köpråd för SKF, JM, Bonava, Husqvarna, Telia och finska Huhtamäki. Nolato får rådet avvakta och Tele2 får en säljrekommendation.

ANNONS

aktieinvest-sponsorbanner

Det när man analyserar åtta aktier i årets sista utgåva av tidningen.

Kullagertillverkaren SKF bör i rådande goda världskonjunktur, nästan friktionsfritt, snurra uppåt. Utsikterna är positiva, bolaget är välskött och kan överträffa förväntningarna i kommande rapporter, bedömer Aktiespararen som ger köpråd med riktkursen 210 kronor på tolv månaders sikt.

Bostadsutvecklarna JM och Bonava har räntan i ryggen och utan kraftiga inflationsimpulser lär inte boräntorna dra iväg. Bägge bolagen har sannolikt inga bekymmer att upprätthålla sina utdelningspolicyer och kan fortsätta dela ut mycket pengar till ägarna. Tidningen ger köpråd för bägge aktierna.

Husvarna har potential i trädgården, Trots en del problem i verksamheten tror Aktiesparrne ändå på en fortsatt god vinstutveckling framöver. Tidningen ger köpråd och sätter riktkursen på ett års sikt till 90 kronor.

Skånska plastspecialisten Nolato har utrymme för förvärv i miljardklassen. Det gäller dock att hitta rätt för att det ska vara bra för aktieägarna. Bolaget värderas till p/e 20 på vinstprognosen för 2018. Det är högt men inte farligt om ledningen lyckas lägga in en högre tillväxtväxel bortom 2018. Till kurser kring 525 kronor blir Aktiespararens råd att behålla.

Telia har stått och stampat kursmässigt medan Tele2 har rusat det senaste året. Placerarna har nu för negativ syn på Telia och för höga tankar om Tele2, anser tidningen som därför ger köpråd för Telia och säljråd för Tele2.

ANNONS
ANNONS

Finska förpackningstillverkaren Huhtamäki har tillväxtambitioner och ljusa framtidsutsikter i samma förpackning. Värderingen är inte heller utmanande. Aktiespararen ger köpråd och sätter riktkursen till 42 euro på ett års sikt. Långsiktigt orienterade investerare kan med fördel köpa aktien och lägga den i byrålådan.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire