Affärsvärlden rekommenderar köp av Castellum, Probi och Absolut samt ger säljråd för Avanza i den senaste utgåvan av tidningen.

ANNONS

Överbelånade och transaktionsintensiva bolag är ett återkommande inslag i fastighetssektorn. Men inte i Castellum, som i stället fokuserar på det som kan förbättras internt. Det ger en bra aktie för den som söker utdelningsstabilitet. Castellum har höjt sin utdelning 20 år i följd. Castellum får köpråd av Affärsvärlden som långsiktig sparaktie. Riktkursen sätts till 165 kronor på ett års sikt.

Efter höstens vinstvarning ser situationen ut att normaliseras för Probi, som under en period var ett av börsens högst värderade företag. Tidningen anser att det snabbväxande bolaget förtjänar en hög värdering och upprepar sin köprekommendation samt håller fast vid tidigare riktkurs på 395 kronor.

Det snabbväxande verkstadsbolaget Absolent har växt in i sin värdering. Nu ser aktien intressant ut för långsiktiga investerare. Absolent har goda förutsättningar att öka vinsten med tvåsiffriga procenttal framöver och kan bli nästa framgångsrika förvärvsmaskin på börsen. Långsiktigt köpläge, bedömer Affärsvärlden och ger köpråd för aktien.

ANNONS
ANNONS

Nätmäklaren Avanzas vinst lyfter inte trots ett febrigt börsklimat och stort inflöde av nya kunder. Historiskt höga värderingsmultiplar på cykliska vinster får
tidningen att avstå aktien. ­Affärsvärlden rekommenderar att sälja aktien och plocka upp den igen på nivåer kring 340 kronor.