Affärsvärlden rekommenderar köp av Academedia, Camurus och Amasten samt ger säljråd för Garo i sin senaste utgåva av tidningen.

ANNONS

Skolkoncernen Academedia är ett kvalitetsbolag som växer relativt snabbt under stabil lönsamhet. Riskpremien i välfärdsbolagen är i Affärsvärldens ögon för stor. Värderingen är attraktiv med tanke på tillväxten. Tidningen rekommenderar köp med riktkurs 76 kronor på ett års sikt.

Garo, som utvecklar och tillverkar produkter för elinstallationsmarkanden, riskerar att dras med när det svenska bostadsbyggandet viker. Det reflekteras inte i värderingen. Affärsvärlden ser Garo som ett välskött bolag där investerarna missat bolagets cykliska natur. På de här nivåerna är det säkrast att sälja, bedömer tidningen.

Medicinutvecklingsföretaget Camurus är nu bara två månader från att börja tjäna pengar. Går ledningens antaganden hem är bolaget rejält undervärderat. Bolaget tror på ett FDA-godkännande för CAM 2038 den 19 januari. Affärsvärlden räkna med att aktien står högre om ett år än i dag och rekommenderar köp med riktkurs 164 kronor.

Fastighetsbolaget Amastens hyreshus har länge varit billiga på börsen. Den tiden kan dock snart vara förbi, i det tysta vänder den affärsglade branschveteran Jan-Erik Höjvall redan upp och ned på doldisbolaget. Affärsvärlden ger Amasten köpråd med tillägget att risknivån är hög.

ANNONS
ANNONS

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire