”Jag skulle seriöst uppmana Allianspartierna att prata ihop sig”, säger SD-topp.

ANNONS

Oscar Sjöstedt, ekonomiskpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, uppmanar Allianspartierna att liera sig med SD för att rösta ned regeringens vårproposition, som flera partier kritiserar.

”Jag skulle seriöst uppmana Allianspartierna att prata ihop sig. Nyvalshotet är borta under den här mandatperioden, så kan vi gemensamt stoppa den här propositionen”, säger Oscar Sjöstedt till TT, där han visserligen ger finansminister Magdalena Andersson ett hyfsat betyg – trots allt – för satsningar på ökad trygghet och välfärd.

Men SD efterlyser och kommer att föreslå ytterligare satsningar både på polisen och vården, framhåller Sjöstedt, som inte kan förstå hur regeringen kan ”prioritera subventioner för medelklassen genom elcykelpremier och stöd till att byta båtmotorer till eldrivna i stället för bensindrivna”, skriver SvD i sin liverapportering från riksdagen om vårbudgeten.

Elisabeth Svantesson (M) kommenterar, enligt SvD, vårbudgeten i riksdagen bland annat så här:

”Det bästa med regeringens budget är att man reglerar skulden till kommunerna för flyktingmottagandet”.

ANNONS
ANNONS

Tidningen konstaterar att prislappen för flyktingmottagandet, 4,9 miljarder kronor, ”är den enskilt största posten i vårändringsbudgeten för 2018”.