Aftonbladet berättar att forskare vid University College London har hittat svaret på vad som gör oss lyckliga och framgångsrika i livet.

ANNONS

Om du är utrustad med särskilt fem egenskaper är chansen stor till ekonomisk styrka, god hälsa och många vänner, enligt forskarna, som redovisar sina resultat i Proceedings of the National Academy of Sciences.

I rapporten har svaren från 8.000 kvinnor och män i 50- eller 60-årsåldern analyserats – dessa personer har följt under elva år i English Longitudinal Study of Ageing, skriver AB och berättar att egenskaper som emotionell stabilitet, beslutsamhet, självkontroll, optimism och ansvarsfullhet är av avgörande betydelse för att bli lycklig.

Personer som bär på dessa karaktärsdrag eller flertalet av dem tycks må avsevärt bättre jämfört med andra, de har färre depressioner och kroniska sjukdomar, ett rikare socialt liv och mer pengar. De är också smalare i genomsnitt och har mindre kolesterolhalter.

”Ingen egenskap var viktigare än någon annan. Effekten berodde snarare på en ackumulering av dem”, säger en av forskarna bakom studien”, professor Andrew Steptoe vid University College London i ett pressmeddelande, enligt AB som hänvisar till Proceedings of the National Academy of Sciences som källa.

MISSA INTE: Det kännetecknar framgångsrika [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Hoppsan: Pengar roten till lycka [DagensPS.se] >