Enligt en ny allokeringsstrategi från Nordea, som Di refererar till, är det läge för börsspekulanter att ”hänga på tåget”. Dock avråder experterna investerare från exponering mot USA medan Europa anses hyperattraktivt – med reservation för svenska aktier.

ANNONS

”Sverige har förutsättningar men värderingen är något hög och vinsterna räcker inte ända fram”, skriver Nordeas analytiker, uppger Di, som konstaterar att företagens vinster nu växer i en takt som saknar motstycke under senaste åren.

Nordea spår, enligt artikeln, att den globala tillväxten håller i sig och kalkylerar med en vinsttillväxt på mellan 7 och 9 procent, framgår det.

”Vinsterna befinner sig i ett gyllene läge med en vinsttillväxt som är den högsta på över fem år. Försäljningen ökar tillsammans med en fastare global ekonomi samtidigt som kostnaderna hållits under kontroll”, slår storbankens analytiker fast i allokeringsstrategin för maj, skriver Di.

Aktier är i dag ”rimligt prissatta”, anser Nordea, som råder investerare att ta position för det och även rekommenderar övervikt i räntepapper.

När det gäller Europa avslöjar Nordeas kristallkula att vinsterna stiger med 15 procent – men det gäller inte Sverige alltså. Och i USA är förväntningarna enligt Nordea för högt ställda, vilket kan resultera i negativa överraskningar, menar Nordeas proffs, som därför ger investerare rådet att minska sin exponering på den amerikanska aktiemarknaden.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Finansproffset vinnare på kursrallyt [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Nestorn har dumpat börsen: ”Är så sjukt” [DagensPS.se] >