Det största hem som hittills sålts på auktion i USA såldes i går för mer än 1,3 miljarder kronor, inklusive provisioner.

ANNONS

En megastor herrgård i Los Angeles har sålts på auktion. När fastigheten på torsdagen klubbades för 141 miljoner dollar, drygt 1,3 miljarder kronor, inklusive provisioner, blev den det största hem som hittills sålts på auktion i USA, det rapporterar Bloomberg.

Listpriset för herrgården med 21 sovrum och 49 badrum, var 295 miljoner dollar, drygt 2,8 miljarder kronor. Herrgården som ligger i Bel Air, Los Angeles, har även fem pooler och ett garage för 30 bilar.

Enligt Aftonbladet är herrgården på 9 754 kvadrat och den som köper fastigheten får grannar som Jennifer Lawrence, Taylor Swift, Miley Cyrus, Justin Bieber, Liam Hemsworth, och Kylie Jenner.

Dubbelt så mycket som tidigare rekord

Bloomberg skriver att det högsta budet på herrgården blev 126 miljoner dollar, 1,2 miljarder kronor. Carnegie Auctions provision på 12 procent ökade köparens totala kostnad till 141 miljoner dollar, vilket, enligt auktionshuset, är mer än dubbelt så mycket som det tidigare rekordet i en amerikansk bostadsauktion.

Personen med det högsta budet var tvungen att underteckna ett sekretessavtal och köparens identitet är ännu inte känd. För att försäljningen ska gå igenom krävs ett godkännande från en konkursdomare.

Utmätning och konkurs

Den före detta filmproducenten Nile Niami är den som skapat herrgården, som kallas The One. Han spenderade nästan tio år på att utveckla sin herrgård innan långivare började begära utmätning, något som ledde till att Nile Niamis bolag Crestlloyd LLC förra året ansökte om konkurs.

Projektet The One har 196,4 miljoner dollar, drygt 1,87 miljarder kronor, i säkrade skulder och 59,3 miljoner dollar, nästan 566 miljoner kronor, i osäkrade skulder, enligt konkursadvokaten David Golubchik, det skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Den lyxiga herrgården har besökts av mer än 40 potentiella köpare, bland dem finns amerikanska techmiljardärer, kungligheter från Mellanöstern och förmögna asiatiska familjer.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Vräkningstvist kring slott i Skottland [Dagens PS]