Anställda på Disneyland i Kalifornien har svårt att få ekonomin att gå ihop, visar en undersökning av Occidential och Economic Roundtable, en idéell organisation som förespråkar högre minimilöner. Det rapporterar Marketwatch.

ANNONS

Vid en utfrågning av cirka 5 000 anställda vid nöjesparken uppgav nästan tre av fyra att de inte tjänade tillräckligt med pengar för att kunna betala sina grundavgifter varje månad.

Undersökningen visade också att de anställda inte har bra tillgång till hälsosam mat. 68 procent av de utfrågade sade att de var ”livsmedelsosäkra”, vilket innebär att de saknar nödvändig tillgång till säker och näringsrik mat.

Mer än hälften uppgav att de åt små måltider eller hoppade över måltider helt på grund av brist på pengar. En av sju sade sig få tillgång till mat genom matrabatter.

Undersökningen visade också att cirka en av tio anställda har varit hemlösa under de senaste två åren och att 56 procent är oroade över att bli vräkta från sin befintliga levnadsplats.

”Walt Disney brukar marknadsföra Disneyland som det gladaste stället i världen men för många av de cirka 30.000 som jobbar där är det inte det gladaste stället att jobba på”, stod det i rapportens slutbedömning.

ANNONS
ANNONS

I Anaheim, där Disneyland ligger, är ett initiativ sedan tidigare framtaget med målet att år 2022 ha höjt timlönen till 18 dollar, motsvarande 149 kronor.