Dagens PS

”Livshotande” kris i 100-årig bolagsgigant

Satoshi Tsunakawa
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 12 apr. 2017Publicerad: 12 apr. 2017

Krisen i japanska elektronikjätten Toshiba är total. Först försenades bolagets kvartalsrapport, vilket sågs som ett dåligt omen av marknaden. När siffrorna väl presenterades på tisdagen visade man upp ett katastrofresultat på 43 miljarder kronor minus och man hade dessutom rundat revisorernas granskning vilket i värsta fall, rapporterade Ritzau Finans, kan leda till en avnotering från Tokyobörsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu varnar den anrika prylgiganten att tiden kan vara räknad. Toshiba, som funnits i över 100 år, har över 100.000 anställda men ser ”betydande osäkerhet” om man kommer att kunna hålla näsan ovanför vattenytan länge till, skriver nyhetsbyrån Direkt.

Toshiba har brottats med en omfattande revisionsskandal i över sju år som tynger bolagets ekonomi. Men det finns fler saker som spökar, menar sajten Breakingviews Richard Beales i en analys som citeras av sajten Omni. Enligt honom är det koncernens spretighet som framför allt ligger dem i fatet.

”Toshiba har omedelbara, livshotande problem som kräver chefen Satoshi Tsunakawas fulla uppmärksamhet Utmaningen på lång sikt är däremot att bryta gamla mönster”, skriver han enligt Omni.

MISSA INTE: Välkänd prylkedja gör comeback efter konkurs  >

LÄS ÄVEN: Sony låter uråldrig pryl gå i graven för gott  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS