Enligt Leif GW Persson har Pensionsmyndigheten glappat för mycket i fallen med Allra och tidigare Falcon Funds.

ANNONS

”Normalt sett gör man polisanmälan och sedan håller käften om den och inväntar utredningen”, säger Leif GW Persson till SvD.

Pensionsmyndigheten försvarar sig med att Ekobrottsmyndigheten gett grönt ljus.

Men ”polisprofessorn” reagerar på att PPM förvarnade fondförvaltarna Allra och tidigare Falcon Funds om vad som var på gång.

När det gäller senaste fallet, Allra, gick PPM ut med nyheten i onsdags om att en polisanmälan skulle göras och att den skandalomsusade PPM-förvaltaren skulle kastas ut från systemet.

Sedan dröjde det två dagar innan polisanmälan gjordes och det här borde Premiepensionsmyndigheten alltså knipit trut om i första skedet, enligt Leif GW Persson.

Jimmy Larsson–Hagberg, pressekreterare hos Pensionsmyndigheten, anser dock att inget fel har begåtts. Han påpekar för Dina Pengar i Expressen att myndigheten hade stämt av med Ekobrottsmyndigheten, EBM.

”Vi hade redan fått frågan från media och kunder. Och det finns ett stort allmänintresse. Men det är klart att det är viktigt att det inte skadar utredningen. Kvittot fick vi av EBM själva att det inte var något problem med att vi gick ut och berättade”, säger Jimmy Larsson–Hagberg på PPM till Dina Pengar.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Nu polisanmäls fem Allra-toppar [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Skandalförvaltare får nobben – igen [DagensPS.se] >