Läget är något av det absolut viktigaste för bostadssökande. Det visar en undersökning som fastighetsägaren Wallenstam gjort med drygt 30 000 personer som står i deras kostnadsfria bostadskö.

ANNONS

94 procent av de tillfrågade uppger att läget är viktigast, där tillgång til bra förbindelser med  kollektivtrafik står högt upp på dagordningen. 91 procent tycker det är viktigt med närhet till butiker och 85 procent vill ha närhet till grönområden. I undersökningen svarar ungefär 66 procent att klimatavtrycket är betydande vid val av bostad. Det skriver Wallenstam i ett pressmeddelande.

Bostadssökande efterfrågar miljösmart byggande

Wallenstam producerar i nuläget 1 948 lägenheter, som kommer att uppföras främst i storstäder i Sverige. Eftersom en del av dem förmedlas via bostadskö har företaget undersökt attityderna hos de bostadssökande.
”Vi har fått flera spännande inspel som ger oss ett bra underlag framöver när vi planerar, utvecklar och bygger nya bostäder” säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, i pressmeddelandet.

Ett av de mål som företaget säger sig sätta upp är tio procent i minskat koldioxidavtryck.

”Det är väldigt intressant att flertalet av de som söker bostad tycker att hållbarhetsaspekten är viktig. Det är en tydlig signal till oss och hela fastighetsbranschen hur viktigt vårt fokus på hållbarhetsfrågan är”, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Flyttkedjor kortare i Sverige än utomlands [Dagens PS]