Det svenska bolaget gör belysningssystem till gräsodlare.

ANNONS

Det går bra nu för det Heliospectra, med säte i Göteborg, som ”har dragits med i den rådande cannabishaussen”, skriver Di.

Tidningen konstaterar att aktiekursen nästan fördubblats – sedan årsskiftet! Bakgrunden till rallyt i Heliospectra är att investerare är på jakt efter svenska bolag med exponering mot den växande marijuanamarknaden. Göteborgsföretaget gör alltså belysning till gräsodlare och aktien har stigit med 88 procent till 8,24 kronor sedan nyår.

Det här kan jämföras med aktiens utveckling i fjol – då rasade den med över 40 procent.

Men nu går det alltså bättre, eller rättare sagt spik rakt uppåt för svenskbolaget.

”Dagens kommersiella odlare, oavsett om de arbetar med matgrödor, blommor eller medicinalväxter, inser att våra LED-belysningslösningar och kontrollsystem är ett kostnadseffektivt sätt att utöka verksamheten på och öka avkastningen”, säger Ali Ahmadian, vd för Heliospectra, som enligt Di fick en order från en kanadensisk odlare värd 5,5 miljoner kronor i början av året.

Heliospectra, som är noterat på First North, landade även ett par stora order förra året. Först var det, enligt Di, en medicinsk cannabisanläggning i Makedonien, som stod bakom en order värd drygt 1 miljon kronor; och ytterligare en annan order på knappt 2 miljoner kronor togs in från ett bolag som är uppges vara verksamt inom industriell hampodling.

ANNONS
ANNONS

Läs även:
Svensk vd hyllar cannabis [DagensPS.se] >

Svensken som blir stenrik på USA:s marijuana[DagensPS.se] >