Svensk prylkedja i kris – sätts i rekonstruktion

Uppdaterad: 14 juni 2017Publicerad: 14 juni 2017
Teknikmagasinet har försatts i rekonstruktion på grund av akuta likviditetsproblem. (Foto: TT)
Teknikmagasinet har försatts i rekonstruktion på grund av akuta likviditetsproblem. (Foto: TT)

Teknikmagasinet har försatts i rekonstruktion på grund av akuta likviditetsproblem. (Foto: TT) Teknikmagasinet har försatts i rekonstruktion på grund av akuta likviditetsproblem. (Foto: TT)

ANNONS
ANNONS

Så säger Kent Hägglund som utsetts till rekonstruktör för svenska prylkedjan Teknikmagasinet, till sajten Market.se. På tisdagskvällen stod det klart att bolaget försatts i rekonstruktion av Solna Tingsrätt.

Räddningsaktionen kräver drastiska åtgärder, konstaterar han.

”Det handlar om färre butiker, i viss mån att göra sig av med medarbetare, men också att satsa mer på e-handel. Men, som sagt: jag har inte gjort någon djupdykning i det här än.”

Bakom de akuta likviditetsproblemen som skakar butikskedjan nämns hög skuldbörda samt höga kostnader och leveransproblem i samband en flytt av centrallagret till Eskilstuna, skriver Dagens Industri som talat med Sebastian Ehrnrooth, vd för riskkapitalbolaget Segulah som köpte Teknikmagasinet för omkring 600 miljoner kronor 2015.

Förhoppningen är nu att förhandla ned skulderna och – om rekonstruktionen faller väl ut – fortsätta satsa mer på e-handel i framtiden, berättar Sebastian Erhnrooth.

”Vi är övertygade om att det är rätt strategi, men det har inte gått smärtfritt.”

Teknikmagasinet har i dag 130 butiker runt om i landet.

MISSA INTE: Välkänd prylkedja gör comeback efter konkurs  >

LÄS ÄVEN: Anrikt företag i graven på grund av EN bokstav  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS