Rusar 13,8 procent på Stockholmsbörsen.

ANNONS

Det är Kappahl som utmärker sig som dagens börsvinnare i Stockholm. Klädbolaget spöar förväntan med sin kvartalsrapport och det ger omedelbar effekt på aktiekursen.

Di:s Viktor Munkhammar konstaterar i Börsmorgon att Kappahl hittat en framgångsrik strategi i sin e-handelsaffär, vilket H&M och andra konkurrerande bolag haft större problem med.

Innan dagens börsstart spådde Niklas Wellfelt på Ålandsbanken att Kappahl blir dagens börsraket – och han fick rätt.

”Jag skulle inte bli förvånad om den lyfter 10 procent”, sade han.

Och Kappahls aktie har alltså fått en bättre urladdning än så i den inledande börshandeln i Stockholm med en uppgång på 11,1 procent direkt i börsöppningen. Aktien har sedan fortsatt uppåt och stod på plus med 13,8 procent efter ungefär tio minuters handel.

ANNONS
ANNONS

Modebolaget RNB rasar 8,4 procent.

Där till stiger fastighetsbolaget Balder på en köprekommendation från Affärsvärlden.

Ytterligare en raket i dag på börsen är industriaktien Duroc, som rusar 12,3 procent, och som också fått en köprekommendation av AFV.

”I övrigt klättrar nischbanken Collector 1,7 procent på storbolagslistan medan spelbolaget Evolution Gaming är upp 0,8 procent. I botten hittas konkurrenten Net Ent och storbanken Nordea som handlas ner drygt 0,9 procent vardera”, rapporterar Di Börsmorgon, som konstaterar att Stockholmsbörsens breda OMXSPI och OMXS30 båda är ned med knappt 0,1 procent.

SSAB stiger 1 procent och Billerud 0,4 procent.

ANNONS
ANNONS

I botten skvalpar Fagerhult, som backar 4,3 procent efter en sänkt rekommendation från Carnegie – från ”behåll” till ”sälj”.

Även Starbreeze faller med 4 procent.

Och på storbolagslistan backar telekomjätten Ericsson med 1 procent.