Den danska tidskriften Fagbladet 3F har granskat räkenskaperna i den svensk-danska jätten Postnord och avslöjar nu under rubriken ”Lönefest i Postnord” flera graverande uppgifter.

ANNONS
Postnords tidigare finansdirektör Henrik Rättzén. (Foto: TT och Postnord / montage)
Postnords tidigare finansdirektör Henrik Rättzén. (Foto: TT och Postnord / montage)

Bland annat den om hur koncernens tidigare finansdirektör Henrik Rättzén kvitterade ut 6,8 miljoner kronor efter bara fyra och en halv månaders arbete. En del av ersättningen var avgångsvederlag när Rättzén lämnade Postnord för Carnegie 2014, framgår det.

Enligt tidskriften har cheferna på Postnord fått feta lönepåslag samtidigt som 6.000 medarbetare förlorat sina jobb.

Både Henrik Rättzén och en annan toppchef på Postnord, Henning Christensen, kunde åtnjuta rejäla lönelyft. Christensens lön ökade enligt artikeln med en halv miljon kronor från 2013 till 2015.

Därmed hade en årslön på 3,7 miljoner kronor, enligt Fagbladet 3F, som berättar att även den administrativa direktören Lars Idermark fick en årslön på 11,6 miljoner kronor.

”Normalt brukar man belöna toppchefer för att utveckla deras verksamhet i en positiv riktning, och det kan man knappast säga har skett i Postnord”, säger Anders Drejer, professor i ekonomi vid universitetet i Aalborg till tidskriften.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Tusentals förlorar jobbet på postjätten [DagensPS.se] >