Sugen på att jobba i en gruva, inom vården, transport, hotell och restaurang? Här finns över 2 000 lediga jobb och du chattar direkt med arbetsgivarna.

ANNONS

Arbetsförmedlingen berättar om chansen för dig som vill vidga vyerna att över 2 000 lediga jobb väntar att bli tillsatta i både de nordiska grannländerna och i norra Sverige.

För att möta behoven hos arbetsgivarna arrangerar Arbetsförmedlingen den 24 februari, på torsdag alltså, Eures rekryteringsmässa Crossing Nordic Borders.

Rekryteringsbehovet uppges vara brett med både tillsvidareanställningar och semestervikariat.

Många jobb kräver enbart gymnasieutbildning, framgår det.

AF: Packa väskan och kom hit!

”En rekryteringsmässa online är ett smidigt sätt att låta arbetsgivare och arbetssökande träffas. Att norra Sverige har stora rekryteringsbehov är välkänt och det är en fantastisk chans att prova på hur det är att jobba och bo norröver om man inte testat det tidigare. Packa väskan och kom till midnattssolens land”, uppmanar Kirsi Paloniemi Lundqvist, Eures-rådgivare, på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

På rekryteringsmässan online kan arbetssökande chatta med arbetsgivare från Norrbotten samt Norge, Finland, Island och Danmark.

Det finns också möjlighet till jobbintervjuer online. Jobbsökande kan även chatta med arbetsförmedlare om hur det är att leva och arbeta i de olika länderna.

ANNONS
ANNONS

Intresserade ska anmäla sig i förväg, ladda upp sitt cv och söka tjänster.

Här är exempel på branscher där det finns lediga jobb:

• Industri, gruva och tillverkning
• Vård och omsorg
• Transport och lager
• Hotell, restaurang och turism
• Kundtjänst

Läs även: Sex fraser som garanterat förstör din jobbintervju [Dagens PS]