Att hålla sig lugn i alla situationer. Ja stoicism hjälper för det mesta verkar det som, i alla fall om man blickar tillbaka till grekernas urgamla lära, och det kan vara läge för chefer och ledare att följa några tips.

ANNONS

Gör som de gamla grekerna är ett känt talessätt, och kanske inte så dumt att ta efter i tider som dessa då det gäller att hålla huvudet kallt när det blåser hårda vindar runt omkring.

Kan inte förändra yttre saker

För chefer och ledare är det särskilt viktigt eftersom de ska leda andra, så då finns det några tips att ta efter för att inte tappa kontrollen genom att till exempel acceptera att du ändå inte kan förändra en rad yttre saker, som till exempel hur människor beter sig eller hur marknaden förändrar sig, berättar Tidningen Chef.

Håll huvudet kallt enligt grekerna

Att håll huvudet kallt är viktigt, även under framgångar, där stoicismen handlar om att vara ödmjuk när det går bra.

Ta kontroll över dina egna tankar och känslor och låt dem inte gå överstyr. Det hjälper en ledare att hantera extremt stressiga situationer.

Även om det är bra att ha ett positivt sinne är det bra att förbereda sig på det motsatta eftersom det hjälper till under tuffa dagar med till exempel förhandlingar.

ANNONS
ANNONS

Misslyckanden är bra

Att misslyckas är bra, i alla fall enligt de gamla grekerna, för då lär man sig nya saker på vägen. Försök samtidigt ta varje tillfälle i akt att träna upp dina egna egenskaper och betrakta inte någon situation som varken bra eller dålig, utan istället som en chans att utvecklas som ledare.

Läs även: Stoicismen hjälper dig nå framgång [Dagens PS]