Arbetsförmedlingen drar tillbaka cannabisannons

Uppdaterad: 07 jan. 2020Publicerad: 07 jan. 2020
Cannabisbolaget Aureum Life planerar uppnå 400 anställda nästa år. Arkivfoto. (Foto: TT)

Arbetsförmedlingen har lagt ut en annons som söker personal till en cannabisodling i Grekland. Annonsen, där personer med “brinnande intresse för att odla medicinsk cannabis” efterfrågas, kommer att tas bort, säger en chef på myndigheten. 

ANNONS
ANNONS

Annonsen lades upp av företaget Aureum Life, som odlar och förädlar cannabis för medicinskt bruk. Jobbet har titeln “cannabisodlare” och kräver inga tidigare meriter.


Annonsen som publicerades på Arbetsförmedlingen. (Foto: Skärmdump)

Aftonbladet, som var först med att uppmärksamma annonsen, skriver att tidningen mottagit flera invändningar från allmänheten gentemot annonsen. Bengt Wiktorén, chef för digitala tjänster på myndigheten, meddelar till tidningen att annonsen ska raderas:

“Eftersom vi bedömer att den kan uppfattas som stötande ur ett etiskt och moraliskt perspektiv kommer vi att ta kontakt med företaget för att diskutera detta och ta bort annonserna”, säger han.

I annonsen står bland annat att företaget söker någon med ett “brinnande intresse för att odla medicinsk cannabis”. Till Aftonbladet säger företagets representanter att annonsen har varit en succé med 2.700 svar på ett fåtal dagar. Ny personal har anställts för att hantera det stora ansökningstrycket meddelar företaget.

Cannabisodling är olagligt i Sverige, men sedan 2008 lagligt i Grekland om tillstånd erhålles. Under tisdagseftermiddagen låg annonsen kvar på Arbetsförmedlingens sida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS