Dagens PS

Intern S-attack mot Magdalena Andersson

Magdalena Andersson
"Sverige faller efter", anser Socialdemokraternas största förening, Reformisterna, i en attack mot finansminister Magdalena Andersson. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 20 aug. 2021Publicerad: 20 aug. 2021

“Sverige faller efter”, anser Socialdemokraternas största förening, Reformisterna, i en attack mot finansminister Magdalena Andersson.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en attack mot Magdalena Andersson kräver nu den starka S-föreningen Reformisterna en radikal kursändring av partiets linje.

“Vi måste göra upp med Göran Perssons era. Det är dags att släppa 90-talskrisen och allt som etablerades i dess kölvatten. Vi kan inte fortsätta vara dumsnåla”, säger Reformisternas ordförande, riksdagskandidat Markus Kallifatides, skriver Di.se och uppger att hans sikte är inställt på valet 2022 och att han nominerats till riksdagsvalet av Reformisterna, vilket att han uppges ha accepterat.

Har svårt att förstå Andersson finanspolitik

I ett ekonomiskpolitiskt handlingsprogram från den 5 500 medlemmar starka föreningen är kravet att överskottsmålet slopas och att en investeringsbank inrättas i statlig regi där investeringar i välfärd, infrastruktur, grön el och bostäder sker, framgår det i artikeln.

“Jag noterar att Magdalena Andersson tycks ha bundit sig hårt vid masten och håller fast vid nuvarande ramverk. Det är svårt för mig att förstå. USA och länder i Europa storsatsar men Sverige faller efter”, säger Markus Kallifatides, som även är docent vid Handelshögskolan, enligt Di och förklarar att han har en realistisk chans och komma in i riksdagen då han upplever att stödet är stort, bland annat har Reformisterna fått med sig flera tunga S-distrikt som Stockholm, Skåne och Göteborg.

Nu väntas en hård batalj mellan Reformisterna och finansminister Magdalena Andersson på den kommande S-kongressen i november, och enligt Markus Kallifatides är många inom partiet kritiska mot Anderssons finanspolitik.

Med återkommande avbetalningar på statsskulden, som Magdalena Andersson driver, minskar utrymmet för investeringar till reformer, anser Reformisterna som förordar skattehöjningar för de rikaste och mer satsningar på välfärd och infrastruktur- och bostadsprojekt, vilket Dagens Industri beskriver som “klassisk socialdemokratisk politik”.

Läs mer på Di.se.

ANNONS

Läs även: Regeringen: Ekonomin i Sverige mår prima

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS