Ikea i Sverige kommer vid årsslutet ge alla sina butiksanställda en extra månadslön i bonus. Initiativet kommer från företagets danska avdelning, då möbeljätten haft ett superår på andra sidan sundet, rapporterar Dagens Industri.

ANNONS

Ikea har en tradition av att dela ut bonusar till anställda från botten till topp och i år landar denna på 114 procent av en månadslön. Det var Ikea Danmark som under torsdagen gick ut med att man delar ut den generösa julbonusen till alla sina anställda i landet som en följd av ett riktigt kanonår.

Med en omsättning på 6,8 miljarder, räknat i svenska kronor, har man nått ett nytt rekord sedan företaget öppnade i landet för 50 år sedan.

Ett nästan identiskt upplägg gäller Ikea-personal på andra sidan sundet, vilket gör att de över 8.000 anställda på Ikea-varuhus i Sverige kan vänta sig en full månadslön i bonus vid slutet av året, säger Jon Egerlid på Ikeas pressavdelning till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Förra året hade man ett liknande, men inte lika storslaget, bonussystem då varje anställd på företaget i Sverige fick knappt 15.000 kronor, uppger Di. Totalt har företagets bonusprogram i Sverige kostat över 6 miljarder kronor för företaget sedan det startade 2013.