Dagens PS

Ikea ger samtliga anställda extra månadslön

Ikea Danmark ökade 2019 sin försäljning med 7,9 procent (Källa: TT).
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 01 nov. 2019Publicerad: 31 okt. 2019

Ikea i Sverige kommer vid årsslutet ge alla sina butiksanställda en extra månadslön i bonus. Initiativet kommer från företagets danska avdelning, då möbeljätten haft ett superår på andra sidan sundet, rapporterar Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ikea har en tradition av att dela ut bonusar till anställda från botten till topp och i år landar denna på 114 procent av en månadslön. Det var Ikea Danmark som under torsdagen gick ut med att man delar ut den generösa julbonusen till alla sina anställda i landet som en följd av ett riktigt kanonår.

Med en omsättning på 6,8 miljarder, räknat i svenska kronor, har man nått ett nytt rekord sedan företaget öppnade i landet för 50 år sedan.

Ett nästan identiskt upplägg gäller Ikea-personal på andra sidan sundet, vilket gör att de över 8.000 anställda på Ikea-varuhus i Sverige kan vänta sig en full månadslön i bonus vid slutet av året, säger Jon Egerlid på Ikeas pressavdelning till tidningen.

Förra året hade man ett liknande, men inte lika storslaget, bonussystem då varje anställd på företaget i Sverige fick knappt 15.000 kronor, uppger Di. Totalt har företagets bonusprogram i Sverige kostat över 6 miljarder kronor för företaget sedan det startade 2013.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS