Dagens PS

Här är AFV:s senaste börstips

I artikeln får du goda råd om vilka aktier du bör tanka och dumpa. Bilden är från Asienbörsen. (Foto: TT)
I artikeln får du goda råd om vilka aktier du bör tanka och dumpa. Bilden är från Asienbörsen. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 19 okt. 2017Publicerad: 19 okt. 2017

Läge att skugga tidningens tips?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Affärsvärlden ger köpråd för Inwido i den den senaste utgåvan.

Gunnebo och Prime Living får säljråd medan rådet för Swedol sänks till avvakta.

Tidningen gör ingen förändring av sin portfölj denna vecka.

Säkerhetsföretaget Gunnebo har inte gjort investerarna glada på tio år. En färsk vinstvarning är det senaste tecknet på att konglomeratet kan behöva styckas. Affärsvärlden gjorde för två år sedan ­bedömningen att aktien skulle utvecklas som börsen som helhet. Det var för optimistiskt. Tidningen sänker nu sin rekommendation till sälj. Rådet är att köpa tillbaka aktien förlust på nivåer under 32 kronor.

Kinesiska moduler, svenska studenter, (upp)­värderingsmän och irländska äventyr. Prime Living är ett dyrt riskbygge. Även för den som gillar konceptet är bolagsriskerna många och aktien redan dyr, anser Affärsvärlden som utfärdar säljrekommendation för Prime Living.

Verktygs- och arbetsklädeshandlaren Swedol har gjort mycket rätt och utvecklas starkt. Den kraftiga kursuppgången gör dock att tidningen med viss tvekan sänker sin tidigare köprekommendation till neutral avvakta-rekommendation.

Fönsterleverantör Inwido har pressats tillbaka av en svag halvårsrapport och oro kring byggkonjunkturen i Sverige. Övriga bolaget växer dock snabbt och värderingen är attraktiv.
Affärsvärlden ger köpråd med riktkursen 120 kronor, som baseras på en värdering på p/e 13. Den höga direkt­avkastningen kring 5 procent ger ytterligare stöd.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS