Läge att skugga tidningens tips?

ANNONS

Affärsvärlden ger köpråd för Inwido i den den senaste utgåvan.

Gunnebo och Prime Living får säljråd medan rådet för Swedol sänks till avvakta.

Tidningen gör ingen förändring av sin portfölj denna vecka.

Säkerhetsföretaget Gunnebo har inte gjort investerarna glada på tio år. En färsk vinstvarning är det senaste tecknet på att konglomeratet kan behöva styckas. Affärsvärlden gjorde för två år sedan ­bedömningen att aktien skulle utvecklas som börsen som helhet. Det var för optimistiskt. Tidningen sänker nu sin rekommendation till sälj. Rådet är att köpa tillbaka aktien förlust på nivåer under 32 kronor.

Kinesiska moduler, svenska studenter, (upp)­värderingsmän och irländska äventyr. Prime Living är ett dyrt riskbygge. Även för den som gillar konceptet är bolagsriskerna många och aktien redan dyr, anser Affärsvärlden som utfärdar säljrekommendation för Prime Living.

ANNONS
ANNONS

Verktygs- och arbetsklädeshandlaren Swedol har gjort mycket rätt och utvecklas starkt. Den kraftiga kursuppgången gör dock att tidningen med viss tvekan sänker sin tidigare köprekommendation till neutral avvakta-rekommendation.

Fönsterleverantör Inwido har pressats tillbaka av en svag halvårsrapport och oro kring byggkonjunkturen i Sverige. Övriga bolaget växer dock snabbt och värderingen är attraktiv.
Affärsvärlden ger köpråd med riktkursen 120 kronor, som baseras på en värdering på p/e 13. Den höga direkt­avkastningen kring 5 procent ger ytterligare stöd.