”Jag har goda förhoppningar”, säger Anders W Jonsson på frågan om C-förslaget går igenom i budgetmanglingen med regeringen.

ANNONS

Reformen med sänkta skatter kronor på arbete och pensioner, som Centern nu driver och som enligt Dagens Industri beräknas kosta mellan 8 och 10 miljarder kronor, är i linje med den överenskommelse som partiet tidigare träffat med regeringen för att agera stödparti.

”Vi har en överenskommelse i januariavtalet att skatten ska sänkas på jobb och företagande”, deklarerar Anders W Jonsson, vikarierande partiledare för Centern, i Di, som berättar att Centerpartiet vill sänka skatten på jobb och pensioner med minst 2 000 kronor om året för alla som har en inkomst på över 20 000 kronor i månaden.

Förslaget har hög prioritet i budgetförhandlingarna i höst och på frågan från Di om partiet får igenom förslaget, svarar Anders W Jonsson att han ”har goda förhoppningar” att så blir fallet.

Enligt tidningen vill finansminister Magdalena Andersson (S) inte kommentera C-utspelet.

”Vad vi gör med det förslaget hanterar vi i slutet rum”, säger Andersson bara.

ANNONS
ANNONS

Hon har tidigare motsatt sig skattesänkningar.

Enligt Centern är det extra viktigt att sänka skatten nu när staten pumpat in stora summor, 255 miljarder kronor i direkta stöd, enligt Di, som en följd av coronakrisen.