27-åringen ger tips och råd och berättar om sin egen resa mot miljonen på Instagram.

ANNONS

Mohammed Salih är i dag sparekonom på Aktiespararna, men har egentligen ingen bakgrund inom finansvärlden.

Han är där han är i livet mest av ett brinnande intresse för börsen.

Och han är säker på att det går att bli miljonär före fyllda 30 genom aktiemarknadens försorg.

Hans egen resa mot miljonen gör han ingen hemlighet av. Tvärtom uppmuntrar han andra, bland annat på Instagram där han har över 30 000 följare, att följa hans exempel vilket Blekinge Läns Tidning (obs, betalvägg) var först ut att berätta om, berättar Kvällsposten i Expressen.

”Alla kan bli miljonärer med en Svensson-lön”

”Förutom att man får följa min väg till miljonen har kontot ett större syfte. Jag vill visa att alla kan bli miljonärer med hjälp av börsen. Även små medel kan växa till sig och bli mycket pengar. Alla kan bli miljonärer med en Svensson-lön, det är mottot”, säger Mohammed Salih.

Han vill bryta tabun kring ämnet pengar i Sverige och berättar utan omsvep att han i dag lyckats spara ihop drygt 630 000 kronor på sitt eget konto.

Mohammed Salih är med andra ord en bra bit på väg mot miljonen och vägen dit har inte varit snabba klipp, tvärtom handlar det om ett långsiktigt sparande, framgår det.

ANNONS
ANNONS

”Vill man ha snabba pengar kan man spela på roulette. På börsen kan du i stället få små medel att bli stora med hjälp av tid”, säger 27-åringen, som rekommenderar dig som drömmer om att bli miljonär att börja med att skaffa ett sparkonto och investera i i index-fonder.

Han går på säkra kort, berättar han, det vill säga aktier och fonder som enligt honom själv är ”väldigt stabila”.

Läs mer på Kvällsposten i Expressen.