Livet i häktet är tufft för skurkstämplade Allras vd och grundare.

ANNONS

Expressens Dina Pengar har tidigare berättat om kronofogdens razzia mot Allra-toppen Alexander Ernstbergers lyxvilla, vilket även Dagens PS uppmärksammade.

Huset är på 253 kvadrat och har strandtomt med havsutsikt, pool på tomten, egen brygga och sjöbodar – det var fjolårets dyraste villaköp i Sverige, prislappen var 50 miljoner kronor.  Och i samband med tillslaget mot lyxvillan beslagtogs, förutom dyr konst, specialdesignade möbler och annan exklusiv inredning, bland annat en privat helikopter – som dock senare fick lämnas tillbaka eftersom det inte gått att bevisa att Alexander Ernstberger är personlig ägare till den – samt en lyxbåt, som enligt artikeln värderas till sju miljoner kronor.

På Kronobergshäktet, där Allras skandalomsusade topp nu sitter frihetsberövad, tillsammans med sina kumpaner, har även hans flotta Rolexklocka för minst 110.000 kronor – enligt Dina Pengar – beslagtagits.

Det lyxliv som Ernstberger och de andra topparna i Allra haft på bekostnad av det misstänkta bedrägeriet med premiepensionsspararnas pengar är gränslöst; det handlar om extravaganta resor och incheckningar på femstjärniga hotell, flashiga sportbilar, extremt feta bankkonton och bollande med hundratals miljoner och så vidare och så vidare.

För Alexander Ernstberger, uppväxt på Östermalm och utbildad vid fina skolor, är livstillvaron radikalt förändrad i och med häktningen.

ANNONS
ANNONS

”I veckan stod korv och stuvade makaroner på häktesmenyn”, skriver Dina Pengar i Expressen.