Dagens PS

Dollarmiljonären: Så gjorde jag för att bli rik

Dollarmiljonären Grant Cardone redovisar fyra impopulära regler för pengar och utgifter som han följde som ung och som hjälpte honom att bli rik.
Dollarmiljonären Grant Cardone redovisar fyra impopulära regler för pengar och utgifter som han följde som ung och som hjälpte honom att bli rik. (Foto: Cardone Capital)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 22 sep. 2022Publicerad: 22 sep. 2022

Det räcker inte att veta hur du tjänar pengar, du behöver också veta hur du får dem att växa och när du bör och inte bör investera i någonting.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För mig tog det 20 år av försök och misstag innan jag nådde ett nettovärde på flera miljoner dollar och jag var tvungen att vara extremt disciplinerad och investera så mycket jag kunde i tillgångar som genererade inkomst, skriver dollarmiljonären Grant Cardone i CNBC.

Han har startat 18 bolag och äger 12 000 lägenheter som han nu får intäkter och passiv inkomst från. Han redovisar i CNBC fyra impopulära regler för pengar och utgifter som han följde som ung och som hjälpte honom att bli rik.

Gör inte stora inköp om du inte har två gånger inköpspriset

Jag hade regeln att om jag skulle köpa ett hus eller en dyr klocka skulle jag ha dubbla kostnaden i sparade pengar. Det gjorde att jag inte spenderade för mycket och gav mig tid att fundera på vad jag verkligen behövde.

I stället för stora engångsinköp fokuserade jag på att lägga mina inkomster på att förbättra mina företag, skriver Grant Cardone.

ANNONS

Senaste nytt

Köp inte sådant som du kan leasa

De enda stora inköp jag gjorde var sådana som kunde öka mitt kassaflöde, exempelvis kommersiella fastigheter som jag kunde hyra ut. Jag köpte aldrig sådant som jag kunde leasa, en bil eller en primär bostad.

Jag sålde min bostad och bodde i hyreshus i tio år vilket frigjorde pengar som jag kunde investera i fastigheter som genererade pengar. När jag tjänat tillräckligt köpte jag en bostad kontant. Än i dag leasar jag mina bilar, skriver Grant Cardone.

ANNONS

Spendera inte pengar för att imponera på andra

Även när jag hade råd köpte jag inte någonting för att imponera på andra, jag investerade i stället i högre takt och byggde upp min förmögenhet. Nu har jag pengar att köpa dyra saker för, men jag är ändå sparsam och försöker leva under mina tillgångar, skriver Grant Cardone.

Använd bara din passiva inkomst

Om jag ett år tjänar 100 000 dollar på mitt jobb och 20 000 dollar i passiv inkomst skulle jag försöka att bara spendera den passiva inkomsten på saker som är utöver mina grundläggande levnadskostnader.

Mina regler kräver stor disciplin och passar kanske inte alla, men eftersom jag följt dem i 20 år har jag med framgång klarat flera stora lågkonjunkturer och en global pandemi, skriver Grant Cardone i CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Städerna där flest miljonärer bor – topp tio

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS