Det gäller att smida medan järnet är varmt för svenska specialiststålbolaget Ovako, om man får tro nya uppköpsrykten.

ANNONS

Det finns ett stort intresse för att köpa upp specialiststålbolaget Ovako som ägs av riskkapitalistbolaget Triton. Det uppger källor till Dagens industri.

Under december har intressenter fått lämna in indikativa bud på Ovako, som även siktar på en eventuell börsnotering till våren, enligt uppgift.

”Det finns väldigt starka bud inne från ett flertal strategiska aktörer”, sade en insynsperson som tillade att värdet på Ovako har ökat på grund av en starkare utveckling än väntat mot slutet av året.

Samtidigt planerar Triton att börsnotera Ovako och ett preliminärt datum är satt till den 15 mars. Investmentbanker som fått i uppdrag att sköta processen har redan haft första möten med svenska institutionella investerare för presentation av bolaget.

Ovakos intåg till börsen kan dock komma att skjutas fram till det andra kvartalet om försäljningsspåret skulle fortsätta gå starkt för att i ett sent skede se en affär utebli, sade en av insynspersonerna.

ANNONS
ANNONS

Vid ett intåg på börsen förväntas Ovako få en liten premie i förhållande till branschkollegan SSAB tack vare mer specialiserade produkter och högre lönsamhet. Ett värde på mellan 7,8 och 8,4 miljarder kronor, inklusive skulder, beskrivs som sannolikt för Ovako.