När succésajten Hemnet såldes i december i fjol för omkring 2 miljarder kronor till det amerikanska investmentbolaget General Atlantic blev Fastighetsmäklarförbundet (FMF) en stor vinnare.

ANNONS

Men en ännu större vinnare är ordföranden Erik Olsson, skriver Dagens Industri, som uppger att en infekterad strid nu blossat upp i förbundet.

Erik Olsson väntas få ut 85 miljoner kronor från Hemnet-försäljningen, som gav Fastighetsmäklarförbundet runt en halv miljard kronor.

Även bolaget Notar, där FMF-medlemmen Pasha Sabouri tidigare var vd, gör en fin hacka på affären, närmare bestämt 50 miljoner kronor, enligt Di.

Men allra mest kammar alltså Erik Olsson hem.

”Alla har vetat om förutsättningarna… Sedan kan man tycka att det är konstigt om man inte har alla detaljerna”, säger Erik Olsson i Di-artikeln, där det framgår att övriga medlemmar i Fastighetsmäklarförbundet – som 2013 taktiskt blev en ekonomisk förening – får nöja sig med några tusenlappar i förtjänst från Hemnet-affären.

Nu anklagar medlemmarna topparna i styrelsen för att vara ”giriga” och att de bara roffar åt sig.

”Det är ett gäng som håller på och lurar av oss pengar”, säger FMF-medlemmen Patrik Edgren till Di, som berättar att de som nu protesterar högljutt kräver att Bolagsverket granskar Fastighetsmäklarförbundet.

ANNONS
ANNONS

Kravet ska nu tas upp vid en extrastämma den 21 juli, framgår det.

MISSA INTE: Hemnet-avgift hamnar i mäklarnas fickor [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: ”Hemnet har varit tondöva” [DagensPS.se] >