Rekordmånga vill flytta trots rådande pandemi. Det visar en ny undersökning.

Hemnet skriver att deras köparbarometer visar att rekordmånga Hemnetbesökare vill flytta. Under de tre senaste åren som undersökningen genomförts har det aldrig tidigare varit så många som uppger att de planerar att köpa ny bostad som nu i september.

Jämfört med september förra året är det 13 procentenheter fler som planerar att flytta 2020.

”En orsak skulle kunna vara att många nu ser om sin boendesituation då fler faktiskt spenderar mer tid hemma. Det man kan konstatera är att den här situationen i alla fall inte skrämt bort bostadsköparna trots prognoser med kraftiga prisfall och allmän ekonomisk oro”, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

En Hemnetundersökning som gjordes tidigare i år visar även att Hemnetbesökarnas preferenser har förändrats. Till exempel är det 14 procent som värdesätter trädgård högre än tidigare och 6 procent som svarar att de värdesätter att bo centralt lägre än tidigare.

ANNONS
ANNONS

Hemnet skriver att svenskarnas sug på bostäder är stort och att det sannolikt kommer se ut så under hösten.

”Vi ser även andra tecken på en hög efterfrågan i vår data. Delvis genom de höga säljvolymerna vi haft de senaste månaderna. Men också genom att antalet besökare på bostadsannonserna har legat på rekordnivåer”, säger Erik Holmberg.

Läs mer: Stigande priser slår hårt mot unga [Dagens PS]

Färska siffror: Så mycket ökar bopriserna [Dagens PS]

Navigera rätt på bostadsmarknaden i höst [Dagens PS]