Är du nyfiken på vad dina grannar har för boränta eller vill du kolla om du betalar för mycket för ditt bolån? Jämför bolåneräntor i ditt område. 

Betala inte för mycket i ränta. I Aftonbladets nya räntetjänst kan du jämföra om du har lägre eller högre ränta än andra i ditt område.

Fyll i dina bolåneuppgifter och jämför vad andra har angett för uppgifter i samma ort som du fyllt i. Du kan även se och jämföra hur räntan ser ut i olika delar av landet.

Jämför din bolåneränta här.

Så får du bäst ränta

Det kan vara svårt att välja rätt bolåneränta – men ack så viktigt. Det kan kosta dig flera tusenlappar i månaden om du väljer fel. Här är råd kring hur du bör ha med dig för att undvika onödigt dyra lån.

  • Jämför och prata med flera banker och långivare innan du tar ett beslut. Spela ut dem mot varandra.
  • Om din nuvarande bank inte kan matcha konkurrenternas erbjudanden – var tydlig med att du är beredd att byta bank.
  • Lova inte bort ditt pensionskapital för att få lägre ränta. Du ska bara flytta om villkoren är bättre eller minst lika bra hos den nya banken.
  • Om du blir erbjuden rabatt – var noga med att fråga när den går ut och lägg in i kalendern när det är dags att förhandla om lånen.
  • Se till helheten när du väljer bank. En aktör kan erbjuda lägst bolåneränta men kräva att du har andra tjänster som gör att du betalar mer i slutändan. Exempelvis ett dyrt kort eller liknande.

 

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Andra coronavåg dämpar risk för boräntehöjning [Dagens PS]