Fem kloka spartips till svenska bostadsrättsföreningar. ”Finns utgifter att skära ner på”.

Det menar Markus Pålsson, affärsområdeschef för ekonomisk förvaltning på Sveriges Bostadsrättscentrum AB, SBC.

I ett pressmeddelande tipsar SBC om hur svenska bostadsrättsföreningar med små, enkla medel kan spara miljoner.

Här är fem tips till din bostadsrättsföreningen:

ANNONS
ANNONS
  1. Värme: Med en modern värmeanläggning och isolering i ett bostadshus kan värmekostnaderna minska avsevärt. Även innetemperaturer gör stora utslag, en grad kallare är så mycket som fem procent lägre kostnad.
  1. Omförhandla lån: Pressa räntor och låt flera banker offerera på lånet.
  1. Se över el-avtalet: Över en längre tid är ett rörligt el-avtal för många det mest ekonomiska alternativet. Även här bör prisjämförelse göras mot flera olika aktörer för att få det mest fördelaktigaste abonnemanget.
  1. Insatshöjning: Om flera av de boende önskar och har möjlighet att ta över lån från bostadsrättsföreningen får de 30 procentig skattereduktion på sin egna ränta. Något som i slutändan också kan ge föreningen en starkare ekonomi.
  1. Grupp-abonnemang: Gemensamma abonnemang ger en fördel när det förhandlar om priser. Vanliga abonnemang som är gemensamma bland boende är el, tv och bredband.

”Alla bostadsrättsföreningar har olika ekonomiska förutsättningar men gemensamt för de flesta är att det oftast finns utgifter att skära ner på. Värmen är central och för många även den största utgiftsposten, genom en fungerande värmeanläggning och en sänkning av innetemperaturen kan kostnaderna minska med flera procent”, slår Markus Pålsson fast.

[vc_row_inner css=”.vc_custom_1541519374665{padding-top: 0px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”]

[vc_empty_space height=”20 px”][vc_separator][vc_empty_space height=”20 px”][vc_column_text]När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.[/vc_column_text][vc_cta h2=”” shape=”square” style=”flat” add_button=”bottom” btn_title=”Öppna konto” btn_style=”flat” btn_color=”green” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-bar-chart” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fbit.ly/basta_sparranta||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true” css=”.vc_custom_1542377733656{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”][/vc_cta][/vc_row_inner]