Att bostadsmarknaden just nu lämnar en del att önska, betyder inte att drömmarna om ett sommarhus lagts på hyllan. Tvärtom. Här är orterna i Sverige där vi allra helst vill ha ett sommarhus just nu.

ANNONS

Mars månad inleder som regel högsäsongen för fritidshusmarknaden. Så även i år, trots inflation, stigande räntor och bankkollapser.

Det visar en stor undersökning som nyligen gjorts på uppdrag av bostadsportalen Boneo,  där det framgår att var tionde besökare faktiskt funderar aktivt på att köpa ett fritidshus.

Efterfrågan på sommarhus fortsatt stor

Drömmen om den röda stugan med vita knutar och sjöutsikt har således bara börjat, vilket Fredrik Engdahl, vd på Boneo bekräftar.

”Även om många har varit lite avvaktande gällande köp av fritidshus på grund av det ekonomiska läget och osäkerhet med räntor, visar vår undersökning att det fortfarande finns en stor efterfrågan på att köpa fritidshus i Sverige. Min känsla är att så snart osäkerheten lagt sig, så kommer det snabbt börja göras affärer för fritidshus igen”, säger han.

En titt på de mest eftertraktade fritidshusorterna visar inte helt överraskande att välkända havspärlor som Västkusten, Gotland och Öland står högt på önskelistan, men också områden högre upp i landet, som till exempel Höga Kusten.

Här bjuder vi på de fem hetaste orterna bland husjägarna just nu.

ANNONS
ANNONS
Sommarhus
”Min känsla är att så snart osäkerheten lagt sig, så kommer det snabbt börja göras affärer för fritidshus igen”, säger Fredrik Engdahl på Boneo. (Foto: Boneo)

Topplista: Där vill vi helst ha fritidshus i Sverige

1. Västkusten

2. Skåne

3. Gotland eller Öland

4. Fjällen

5. Östkusten

Den här texten grundar sig på en undersökning som genomförts på Boneos hemsida i februari i år.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om skårgårdsboenden och livsstil? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst

Relaterade artiklar:

Lantlig lisa för själen på Rådmansö [Dagens PS]

Brygga, bastu, bad och bus på Saltarö [Dagens PS]