”De tidigare ägarna hade ärvt stället och verkade inte bry sig om det nämnvärt mycket. Vi hittade flera oväntade fynd.”

ANNONS

Det säger Roland Nilsson – som tillsammans med hustrun Marie Nilsson d’Aubigné har bott i slottet Château du Grand Val i Frankrike sedan 25 år tillbaka – till Kvällsposten när tidningen träffar svenskparet på plats i franska Bertagne där de bor på heltid sedan åtta år.

Makarna förverkligade sin dröm tillsammans med en annan familj och har sedan dess köpt ut det andra paret. Och det var då de började renovera det flera sekel gamla slottet som paret i dag gjort till ett bed & breakfast med sammanlagt 35 bäddar, berättar de för tidningen.

Först hittade paret Nilsson 17 målningar på vinden som visade sig vara gjorda av en greve som själv bodde på slottet på 1700-talet, Petite Bois. Vid ytterligare ombyggnation fann man fler bortglömda verk. Denna gång bakom några väggar bland vilka en tavla har målats över fyra gånger, kunde en konservator i Sverige fastslå.

”Det var helt otroligt att se. Men jag kan inte låta bli att undra varför tavlorna målades över, från första början”, säger Roland Nilsson till Kvällsposten.

Tanken är nu att Roland och Marie ska öppna ett galleri för den okända konstskatten man har hittat. Hur mycket målningarna är värda framgår inte i artikeln.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Snacka om tavla: 91,5 miljoner i sjön [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Wallenbergs hemliga silverskatt under klubban [DagensPS.se] >