Kanske är det fiskarna du ska tacka för att de en gång bosatte sig i Fjällbacka. Nu kan du även tacka Dagens PS för att vi har funnit det perfekta fritidshuset för storslagna vyer och förtrollande solnedgångar. Varsågod!

ANNONS

Nog vilar det något drömskt över Fjällbacka. Här, i ”backen under fjället” spelar den Bohuslänska naturen alltjämt huvudrollen, även om du som kan din Camilla Läckberg säkert känner till att det också är en ort som figurerat flitigt i  både kriminalromaner och tv.

Fjäll
Gör dig redo för storslagna vyer över kobbar och skär. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)

Lika fridfullt som det ser ut

I verkligheten är Fjällbacka dock lika fridfullt och oskuldsfullt som det ser ut, med en stadig fot i fisket och den andra på fjället.

Här var det en gång fiskarna som fann en fristad intill det 76 meter höga Vetteberget som än i dag dominerar samhällsbilden.

Det är också strax utanför Fjällbacka, på Valön, som veckans drömboende ligger på lut.

Ett arkitektritat hus i högt läge, med egen brygga och en intagande utsikt över Fjällbackas inlopp. En svårslagen naturupplevelse som just nu betingar ett pris på 15 000 000 enligt mäklaren. 

ANNONS
ANNONS
Fjällbacka
Svindlande höjder och ändlöst lugn. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)
Fjäll
En av flera platser att lapa sol från. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)

Fyra rum i ett med naturen

Här är solchanserna många och möjligheterna att fånga dem goda med tre uteplatser i anslutning till huset som följer solen. Utsikten tar vi inget extra för!

Huset som ritats för att smälta in i naturens vinklar och vrår består av 65 kvadrat fördelat på fyra rum och kök, varav tre sovrum. Vi gissar att mycket av din tid kommer att spenderas i det ombonade köket.

Fjällbacka
Öppen planlösning mellan kök, allrum och matplats inbjuder till många och långa middagar. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)

Här mitt i rummet är det en härlig eldstad som utgör hemmets nav, och knyter samman planlösningen mellan kök, allrum och en matplats för flera middagsgäster.

Fjällbacka
Allrummet med utsikt över Fjällbackas inlopp. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)
Fjällbacka
Välkommen till bords med Bohuslän som gäst. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)
Fjäll
Nere vid vattnet väntar gästhus och brygga. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)
Fjällbacka
Hörde vi badklippor? Ja, det finns. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)
Fjällbacka
Avskildhet och idyll till trots är fastlandet aldrig mer än 10 minuter bort. (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)
Fjällbacka
Kanske är det de gamla fiskarna du ska tacka för att de en gång bosatte sig i Fjällbacka med omnejd? (Foto: Askengren Fastighetsmäklare)

Gästhus, brygga och sandstrand

Till fastigheten hör även ett gästhus, perfekt placerat nere vid bryggan med tillhörande badstege.

Följer du istället stigen bakom huset leder den till en trevlig sandstrand, perfekt lämpad för sandslott och lek.

Den rofyllda idyllen till trots är fastlandet aldrig mer än 10 minuter bort. I Fjällbacka väntar ett rikt utbud av butiker och restauranger såväl som kommunikationer till närliggande kustorter som Bovallstrand, Grebbestad och Hamburgsund.

ANNONS
ANNONS

Redo att förtrollas? Läs mer om veckans drömboende och kontakta mäklaren här!

Vill du ta del av fler drömboenden och tips som rör bostadsmarknaden? Så här enkelt får du Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev!

Läs även: Storslagen villa med strandtomt på Solsidan [Dagens PS]