Karlatornet, som planeras bli Nordens högsta byggnad, försenas på grund av förhandlingar med en ny finansiär som tagit längre tid än beräknat.

ANNONS

Det skriver Dagens Nyheter. Initialt var planen att Karlatornet skulle stå färdigt till Göteborgs 400-årsjubileum om två år.

Byggbolaget Serneke Group meddelar nu att premiären får skjutas upp till 2022. Enligt artikeln är 80 procent av de 594 lägenheterna i tornet redan sålda, och köparna har redan informerats om förseningen.

”Karlatornet är ett omfattande projekt som saknar motstycke i landet. Vi tror starkt på projektet och är väldigt beslutsamma att genomföra det med de höga ambitioner på kvalitet som våra kunder, Göteborgs stad och vi själva förväntar oss”, skriver Serneke Groups vd Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Den dyraste lägenheten i det 245 meter höga tornet är en elvarummare på 370 kvadratmeter, belägen precis vid toppen på tornet. Förra året såldes den för 66 miljoner kronor – men flera av bostäderna på toppvåningarna i tornet har gått för sanslösa priser.

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: Göteborgsvåning spöar Stockholm [Dagens PS] >